2011-03-29 15:54:09• hírek • Póti Orsolya

Együtt a rosszban is

A japán katasztrófa áldozatainak megsegítése érdekében április 2-án jótékonysági koncertet tart a „Dinu Lipatti" Filharmónia a Romániai Japán Nagykövetség közreműködésével.

A szatmári Filharmónia ezúttal jótékonysági szimfonikus koncertre invitálja a szatmári közönséget. Április 2-án, péntek este 18 óra 30 perctől Mendelssohn, Mozart, Ravel és Bruch művek csendülnek fel Shinya Ozaki japán karmester vezényletével.

Az évek során a szatmári filharmonikusok remek kapcsolat alakítottak ki és ápolnak japán zenészekkel, így Ozaki karmesterrel is, ezért az intézmény vezetősége úgy gondolta nem csak a jóban, hanem a rosszban is kiállnak  barátaik mellett.

„Általában azt mondják, jóban és rosszban is együtt kell lenni a barátokkal, ezért arra gondoltunk, hogy a japán tragédia áldozatainak megsegítése érdekében jótékonysági koncertet szervezünk a Romániai Japán Nagykövetség segítségével.  A szimfonikus koncertre a belépés ezúttal díjtalan; egy, az előcsarnokban kihelyezett urnába pedig minden szatmári zenekedvelő elhelyezheti a természeti katasztrófa károsultai számára szánt összeget" - mondta el Fátyol Rudolf, az intézmény igazgatója.

Mint megtudtuk, a következő héten - április 7-én és 8-án - két igen népszerű, filmzenéket feldolgozó szimfonikus koncertre is sor kerül, amikor szintén adakozhatnak a szatmáriak. A begyűlt összeget a Román Vöröskereszt által nyitott Bankszámlára utalják majd. A szatmáriak adománya talán egy csepp lesz az óceánban, de legalább megpróbálhatnak segíteni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: